Cavendish zamieril do afrického tímu MTN-Qhubeka, je z toho nadšený

29.09.2015 Celý región

Paríž 29. septembra (TASR) - Bývalý majster sveta Mark Cavendish posilnil africký tím MTN-Qhubeka, ktorý bude od novej sezóny niesť názov Team Dimension Data.

Juhoafrická stajňa okrem britského cyklistu angažovala aj Austrálčana Marka Renshawa a Rakúšana Bernharda Eisela, bývalých kolegov Cavendisha, ktorí mu majú pomáhať pri rozbiehaní šprintov. Informáciu priniesla agentúra Reuters.

Cavendish doteraz obliekal dres tímu Etixx-Quick Step. Vyhlásený špurtér si v roku 2011 vyjazdil titul majstra sveta v pretekoch s hromadným štartom, 30-ročný jazdec má na konte aj 26 etapových triumfov na slávnej Tour de France.

MTN-Qhubeka je prvý africký tím, ktorý dokázal vyhrať etapu na TdF, stalo sa tak tento rok vďaka Cavendishovmu krajanovi Stephenovi Cummingsovi. V osobe elitného britského šprintéra získal veľkú posilu.

"Som nadšený, že som sa mohol stať súčasťou tohto tímu. Sledoval som ho od založenia, ako postupne rástol a zlepšoval sa počas sezóny. Duch, sila a dynamika tohto tímu na mňa urobili dojem," uviedol vo vyhlásení Cavendish, ktorý sa nedávno podrobil operácii ľavého ramena. Zranenie ho vylúčilo z účasti na svetovom šampionáte v americkom Richmonde.
 

Vyberte región